IMG_0255

Antygrypina – naturalny lek na przeziębienie

Jak nie dać się grypie?

Sezon grypowy w pełni. I kiedy już myślałam, że infekcja mnie nie dopadnie, to pewnego wieczoru po prostu w jednej chwili ścięło mnie z nóg. A ponieważ nie jestem zwolenniczką brania leków, postawiłam na naturalne metody. Dziś przedstawię Wam cudowną miksturę zwaną antygrypiną. Jest to połączenie naturalnych składników, z których każdy od wieków wykorzystywany był do leczenia infekcji grypopodobnych. Dodatkową zaletą tego napoju jest to, że jest on niezwykle smaczny.

Jeśli nie wiesz, jak wyleczyć domowym sposobem przeziębienie i grypę, to zachęcam do wypróbowania tej właśnie mikstury. Mnie napój ten postawił na nogi w ciągu 2 dni – bez konieczności odwiedzania lekarza czy zostawiania fortuny w aptece. Co ważne, można go również pić profilaktycznie.

Co potrzebujesz:

1 grejpfrut
1 cytryna
2-3 łyżki miodu
kawałek imbiru starty na tarce
1 ząbek czosnku
cynamon

Grejpfruta obieramy ze skórki i wyciągamy miąższ (razem z pestkami – to ważne!). To samo robimy z cytryną, ale bez pestek. Dodajemy miód, starty imbir, posiekany lub przeciśnięty przez praskę czosnek i posypujemy cynamonem. Całość blendujemy.

Przed spożyciem napój należy podgrzać (do ok. 50 stopni).

A tak oto się prezentuje:

IMG_0256

IMG_0255IMG_0254

Share

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *