IMG_1467

Korzeń pietruszki, boczek i rukola – połączenie idealne!

Pyszna sałatka z 3 składników

Jeśli o połączeniu korzenia pietruszki z boczkiem myślisz „to se ne da”, to się mylisz. To moje najlepsze odkrycie smakowe w ostatnim czasie! Jeśli wrodzone lenistwo Ciebie również zmusza do kreatywności,  to przedstawiam Ci idealną propozycję – pyszną sałatkę z 3 składników o dużej właściwości odżywczej.

Dzięki dodatkowi boczku masz pewność, że zawarte w warzywach witaminy rozpouszczalne w tłuszczach zostaną lepiej przyswojone, a przez połączenie go z pietruszką sałatka zyska oryginalny smak – gwarantuję, że przypadnie Wam do gustu!

Składniki:

garść rukoli
2 pietruszki (korzeń)
ok. 150 g boczku (ja kupuję pokrojony w kosteczkę)
ocet balsamiczny

Pokrojony boczek wrzucamy na patelnię i smażymy na średnim ogniu, po chwili wrzucamy obrany i pokrojony w krążki korzeń pietruszki. Wszystko razem smażymy, aż składniki się zrumienią.

Do miski wykładamy rukolę, dodajemy usmażony boczek i pietruszkę i dodajemy kilka kropli octu balsamicznego (nie za dużo, żeby nie zdominować smaku boczku i pietruszki, które razem smakują rewelacyjnie).

Smacznego!

IMG_1467IMG_1466

Wypróbuj też:

Dietetyczna sałatka ze szpinakiem i wędzonym kurczakiem

Share

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *