IMG_0196

Pyszne naleśniki z mąki kokosowej

Zdrowy deser bez glutenu – pyszne naleśniki z mąki kokosowej

…. oczywiście bez grama cukru. Mąka kokosowa jest wprawdzie bardzo wymagająca, ale przepis jest banalnie prosty – spróbujcie sami!

Potrzebujesz:

5 jaj

szklanka mleka

50 g mąki kokosowej

szczypta soli

Wszystkie składniki należy połączyć na jednolitą masę. Sekret pysznych naleśników tkwi w jajkach – to dzięki nim mąka zwiąże się z mlekiem, tak więc nie próbuj na nich oszczędzać :). Naleśniki należy smażyć na małym ogniu, pamiętając o tym, żeby były odrobinę „grubsze” niż te tradycyjne. Ich przewracanie wymaga wprawnej ręki, ale mnie udało się to za pierwszym podejściem :).

Naleśniki można podawać ze świeżymi owocami, kremowym serkiem, bitą śmietaną etc.

Smac IMG_0194 IMG_0196znego 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *