Pyszne, zdrowe bounty z naturalnych składników bez cukru
Składniki:
3 łyżki oleju kokosowego 200 g wiórków kokosowych 1/4 puszki mleczka kokosowego (stała część) 2 łyżki miodu lub syropu klonowego wanilia (zastępczo może być aromat waniliowy lub cukier wanilinowy) Polewa: 5 łyżek kakao 2 łyżki oleju kokosowego 2 łyżki miodu lub syropu klonowego
W rondelku rozpuść olej kokosowy, dodaj wiórki, miód, wanilię i mleczko kokosowe. Przełóż do naczynia i wstaw na godzinę do lodówki (ja nie miałam tyle czasu i wstawiłam na 30 min. do zamrażarki).
W osobnym garnku rozpuść olej kokosowy, dodaj miód i kakao. Powstałą masą polej zastygnięte, pokrojone w „batoniki” kawałki bounty. Wstaw do lodówki.
Zastępczo można rozpuścić gorzką czekoladę i polać nią masę bounty.
Można też podać nasze bunty w tzw. papilotkach.
Smacznego 🙂